Afgelopen activiteiten.

Nieuw dak op de volière

Doordat de actie van 2016 ons de financiele ruimte gaf, konden wij in het najaar van 2018 een nieuw dak op de voliere laten leggen. Naar aanleiding van de oproep om hulp voor een nieuw dak kwam de verlossing van een trouwe park (volière) bezoekster. Zij overlegde hierover met haar man die dakdekker is. Deze en zijn collega boden direct aan om tegen materiaalkosten het dak te willen vervangen. Geweldig dat uit onverwachte hoek deze zeer welkome hulp kwam. Na de erg warme zomer konden de mannen afgelopen zaterdag (6 oktober) het dak aanpakken. Na hulp van de vrijwilligers en leden van de Edelzanger, konden de heren dakdekkers vlot door werken. Na een lange dag van hard werken ligt er nu een prachtig nieuw dak op. Bedankt mannen, het is in 1 woord GEWELDIG!

2017

€ 2.500,- voor stadsvolière namens 200-jarige Nh1816

Afgelopen dinsdag waren we te gast bij de vrijwilligers van de Stichting Stadsvolière met een mooie verrassing.

Als Franeker kantoor voelen we ons betrokken bij de Stadsvolière en de vrijwilligers die de vogels en verblijven onderhouden. Vorig jaar luidde de stichting de noodbel. Veel geld was nodig voor een renovatie, die noodzakelijk was voor het voortbestaan van de Franeker trekpleister. We deden daarop een aanvraag bij de goede doelen stichting van onze partner voor particuliere verzekeringen Doelen Nh1816.

Donatie Stichting Goede Doelen Nh1816
De donatie is onderdeel van een actie die Nh1816 Verzekeringen voor haar 200 jarige bestaan heeft opgezet en waarbij in totaal 1,3 miljoen euro werd gedoneerd aan vele goede doelen in heel Nederland. Nh1816 heeft geen aandeelhouders, maar investeert met deze donaties een deel van de winst in onze samenleving.

Wij zijn er trots op dat uit onze samenwerking met Nh1816 een mooie bijdrage kon worden gedaan aan de stadsvolière van Franeker, zodat deze bezienswaardigheid niet hoeft te verdwijnen uit het Sjaerdema Park.

Zelf een steentje bijdragen aan de stadvolière?
Wilt u zelf ook iets voor dit goede doel betekenen of wilt u meer weten over onze bijdrage aan Stadsvolière Franeker, stuurt u ons gerust een berichtje. U kunt de ontwikkelingen rond de verbouwing volgen door de Facebook-pagina van de stadsvolière te liken.

Met vriendelijke groet,

Johan Hiemstra

Hiemstra Financiële Diensten

Kleijenburg 2
8801 KN FRANEKER
Tel: 0517-390 022
Fax: 0517-393 262
E-mail: info@hiemstrafd.nl

In 2016 hebben we een oproep naar de media gedaan voor de aandacht van de grote financiële zorgen.
De media heeft hier veel aandacht aan gegeven. Deze aandacht heeft er toe geleid dat de Rotaryclub, de Ronde Tafel 101 uit Harlingen, burgers, gemeente Franekeradeel ons hebben gesponsord. Voor de tijd van 3 jaar wordt de stichting financieel ondersteund door Jelsma Koelma Notarissen, Bouwbedrijf van Marrum, Hiemstra Financiële Diensten en Bedrijvencentrum Westergozone.
Hierdoor is de voorlopige toekomst veilig gesteld. Echter voor het noodzakelijke groot onderhoud is er ongeveer een kwart van de kosten binnen.

Enkele toezeggingen zullen in later stadium worden aangeboden.

Ook aan de oproep voor vrijwilligers werd gehoor gegeven. Zo melden zich 3 personen voor de verzorging van de vogels en verblijven.
Van enkele particulieren uit de omgeving ontvingen wij een mooie collectie kanaries en een paartje lady Amherst fazanten. Een paar blikvangers voor de volière.

Tot zover zijn wij als bestuur erg blij met het positieve gehoor en de bijdragen.
Het blijft echter zaak om ook de laatste financiële tekorten op te lossen.

Hieronder een overzicht van de afgelopen jaren.

Van Wad tot Stad maart 2016

Franeker Courant april 2016

Oproep vrijwilligers Stichting Stadsvolière in Hea!

 

Jubileumgift van Folkert Kuperus 2010

Actie in 2007

 

 


 

 

 

Vandalisme

Vanwege het vandalisme moesten er weer extra kosten worden gemaakt.
Het gaas op het dak en beplating waren door jongelui stuk getrapt waardoor de vogels konden ontsnappen.
Ook werd er gewoon een stuk gaas aan het front stuk getrapt en er een hoek uitgeknipt. Gelukkig was er een oplettend iemand die ons tijdig waarschuwde, waardoor de vogels niet waren weggevlogen. Door verschillende bedrijven werden er materialen beschikbaar gesteld en konden een aantal leden van de Volièrevereniging De Edezanger de volière weer herstellen en meer vandalisme bestendiger maken.