Actueel

De vogels van de stad (november 2021)
Vogels houden, wat is er nu mooier dan dat je de vogels hoort zingen en in prachtige kleuren ziet vliegen, klauteren, zien broeden en jongen grootbrengen. Door naar het kijken en verzorgen van vogels krijg je een moment van rust en kun je er blij van worden. Soms gaat het ergens mis en valt er een slachtoffer, net zoals in de vrije natuur. Natuurlijk doen we ons uiterste best om de vogels die ons zijn toevertrouwd, zo goed als kan naar beste eer en geweten te verzorgen. Dit doe we met een groepje mensen die om toerbeurt de vogels verzorgen en kleine klusjes doen als het schoonhouden van de volière en nestkastje, voederbakjes etc. Ook nu is er weer nieuwe hulp nodig bij deze groep verzorgers. Erg ingewikkeld is het allemaal niet maar enige kennis is wel van belang.  Lijkt het u ook leuk om hier wat tijd in te willen steken dan hoop ik op een mailtje of telefoontje van u. Ook bestuurlijk is het lastig om de stichting toekomst bestendig te houden. Ouderdom en ziekte en het afnemen van bestuurlijke leden uit de verschillende verenigingen te krijgen is hiervan de oorzaak. Wij hopen dan ook op hulp van buitenaf. Mensen die gewend zijn om te besturen, leiding te kunnen nemen, netwerken hebben om zaken te kunnen regelen, interesse in dit maatschappelijk belang, zijn personen die hard nodig zijn. Kost het veel tijd? Nee zeker niet, 3 avonden op jaarbasis is meestal al teveel.  Kunt en wilt u iets voor de stichting en stad betekenen, bel  met Jacob Miedema 0650480313 of mail naar parkvoliere@gmail.com
Ik zie met belangstelling uit naar uw reactie.

 

Weer nieuwe vrijwilligers, (2019)
Als de nood het hoogst is …..

Gelukkig hebben er zich het lot van de stichting Stadsvoliere aangetrokken en zich als vrijwilliger vogelverzorger aangemeld. Maar liefst 7 personen willen de vogels mede verzorgen. Geweldig dat we zoveel steun hebben gekregen.
Zonder was het slecht afgelopen. Gelukkig kunnen we nu weer vooruit. Mannen bedankt.
En mocht u denken nou dat zou ik ook leuk vinden, meld u zich gewoon aan. Want een paar extra handen zijn altijd welkom. 

 

ZEER DRINGEND HULP GEZOCHT! (2019)
Met grote spoed vraagt de Stichting Stadsvoliere hulp voor de verzorging van de vogels in het stadspark.

Door meerdere omstandigheden als ziekte, ouderdom en verhuizingen hebben er dit jaar meerder mensen moeten stoppen als verzorger van de vogels in de volière van het stadspark. Al bijna 25 jaar lang heeft de stichting kunnen rekenen op vele mensen die in toerbeurt een stukje verzorging op zich wilden nemen. Na lange tijd slaat ook hier de vergrijzing toe en hebben we echt heel dringend mensen nodig die (afhankelijk van het aantal vrijwilligers) eens om drie of 4 weken, 2 tot 3 dagen  de vogels willen en kunnen voeren. Een klusje wat nauwelijks 20 minuten aan tijd vraagt. Mochten er dit jaar geen nieuwe vrijwilligers bij komen dan zal de toekomst voor de stadsvolière zeer onzeker worden. We hopen dan ook dat er spoedig toch wat hulp zich zal aanmelden. Voor meer info of aanmelding kunt u direct bellen met de beheerder H.Haringa 0517 395507 of bel met Jacob Miedema 0650480313. Ook kunt u zich aanmelden via deze website of stuur een mailtje naar parkvoliere@gmail.com

 

 

 

 

 


Nachthok geheel nieuw in de verf.

Onze verzorger Jan Plat heeft het gehele binnen verblijf van de vogels voorzien van een nieuwe verflaag.
Roosma schilders heeft de benodigde materialen ter beschikking gesteld.
Dankzij deze bijdrage in materiaal en de hulp van Jan is het weer netjes.
Ook de muren zijn behandeld zodat ook deze weer een frisse uitstraling hebben en gemakkelijker schoongemaakt kunnen worden.
Grote dank hiervoor.